Wednesday, May 6, 2009

cerita bola sekali

..baru pulang dari lepih, brazil.. terpanggil cerita pasal bola.. kesian pipiyapong.. team arsenal nya kalah terok.. kwn happy je sebab kwn memang penyokong MU sejak zaman StarSoccer.. itu sekitar awal 70an hingga pertengahan 70an.. masa tu orang semua sokong liverpool.. maklumlah masa tu liverpool was king.. abang kwn, adik, kakak, kawan2, derebar teksi seluruh kuantan, semua peniaga medan pelancung.. semua cikgu2 sekolah kawan.. semua sokong liverpool.. kwn sorang je MU terkonteng-konteng..

kwn sokong MU sebab ianya satu2 pasukan yang susah liverpool nak makan.. lebih lebih lagi dalam FA cup.. kwn juga minat MU sebab pada kwn masa tu MU team yang paling rugged.. dan paling istimewa sebab george best pernah main MU.. dan tradisi MU dengan dua belah wing yang laju kekal hingga sekarang.. sebab kawan pernah dengar pesan pele" cara paling baik untuk menyerang ada lah mengunakan wing"

dan disini lah nampak kebodohan barcelona.. walau mereka mengaku mereka main paling cantik.. tapi football is about scoring goals.. bukan passing balls.. kalau sekarang pep telepon kwn minta nasihat.. kawan suruh dia belajar dari cara MU main semalam.. passing 1,2,3 bola dah ada dalam peluang depan gol.. kan semua gol united dari wing.. tapi deorang ni bodoh sombong.. sebab tu kwn nak sangat tengok barca kalah.. kwn nyampah betul team yang main 'bola'.. kwn suka team yang lawan bola.. walaupun kwn minat leo dan tak minat drog, costly cole, mikel dll.. kwn harap mereka menang.. sebab kwn nak barca sedor.. yang cantik tu goal.. bukan bola..

bola pun dah nak start ni..

2 comments:

ismadi said...

macam team malaysia la asyik main bola je..

revrie said...

Logik logik.
Tapi Barca dgn Madrid hari tu best juga pe?