Wednesday, June 3, 2009

2009









pokok-pokok: pokok-pokok tanpa rumah dan kebun adalah sia-sia buat manusia |16.5' x 11.5'
| water color on paper | koleksi puan latifah othman |

2009..

semalam semasa membaca akhbar..
berita tentang stadium di terengganu yang runtuh..
ada sesuatu yang menarik perhatian ku..
membuatkan aku rasa hendak menangis..

sentuhanku tidak mendapat reaksi..
lalu ku amat-amati
rupanya ada rekahan dan retakan..
bilakan ini berlaku
aku tidak sedar..

aku rasa hendak menangis
dalam keadaan ekonomi sedang merudum ini..
ianya menimpa..

skrin telepon aku pecah
jadinya dia punya 'touch screen' tak berfungsi..
walaupun fungsi key pad masih elok..
apa jadah guna pda phone
kalau touch screen tak boleh..


telepon pulak jenis cina
mana ada spare part..

apa? stadium runtuh?
.. kat malaya ni apa yang tak runtuh?

kalau nak nangis pun..
masa diumumkan pembinaannya dulu..
sekarang ni buat apa..
mujur tak ada yang mati..







8 comments:

Zakiah Ponrahono said...

berbumbungkan langit...
Jika bumbung yang itu runtuh menghempap bumi lagi perit...
Yang dengar cuma hingar jerit.

Kesilapan manusia itu takdir

:=)

Kamu hebat
Touch the screen...

:=)

Basuh Baju said...

antara stadium dan hp..

billa runtuh- semuanya tidak berguna..

Pipiyapong said...

Woit. Ajar gua melokis..

abuyusof said...

ppyapong,

bole aje..
mai le ke rajawali ktn.. tapi kena interbiu dgn dollahjones dulu..

Pipiyapong said...

Hehehe. Baler.. berdebor keh kalau interview dengan dollah jones. Keh dulu anak buah Cikgu Afifee. Takkan tak boleh kautim? Hehehe.

abuyusof said...
This comment has been removed by the author.
abuyusof said...

pp,

oklah sebab aok bekas anak buah afifi
kwn boleh tlg.. tapi aok kena cari buku warna transfomer edisi terbaru dan sekotak kaler pensil luna.. kwn ajor aok ngaler dulu..

bokbon said...

masing-masing nak kekoh, tinggal tulang saja la.

macammana nak sihat dan kuat.